Voormalig producenten asbest

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

Op deze en onderliggende pagina’s wordt dieper ingegaan op de originele fabrikanten van asbesthoudende produkten. Relevant hierbij is dat u aan de hand van hun gegevens mede kunt achterhalen of er asbest in uw gebouw aanwezig is.

VOORMALIG PRODUCTENTEN VAN ASBEST

Het is tegenwoordig niet langer toegestaan om cementplaten met asbest te produceren, of gebruik te maken van vinylvloerbedekking waarin het asbest gebruikt wordt als een vulmiddel.

Dat neemt echter niet weg dat er in het verleden een aantal producenten van asbest actief waren. Met name halverwege de jaren ’30 van de vorige eeuw gingen er een aantal belangrijke producenten van start.

Zij zorgden er samen voor dat we zowel in Nederland als in de rest van Europa gebruik konden maken van asbesthoudende materialen. Met name binnen de cementplaten was het een belangrijk materiaal, dat ervoor zorgde dat het cement sterk en slijtvast werd.

Met het oog op vloeren gebruikten de producenten van asbest het materiaal vooral om ervoor te zorgen dat de isolatiewaarde sterk aan kracht wist te winnen.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

  • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
  • Asbestinventarisatie
  • Asbestverwijdering
  • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

VOORMALIG PRODUCENTEN ASBEST

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Eternit

Eternit was de grootste producent van asbesthoudende materialen en slaagde er op..

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Abestona

Abestona BV ging in 1935 van start, een jaar eerder dan Eternit in Goor. Het bedrijf zou zich gaa...

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Martinit

Martinit was een van de ondernemingen die zich in het verleden toelegde op de productie van asbes...

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Ferrocal

Ferrocal in Doesburg ging in 1934 van start, waarmee het zowel Eternit als Asbestona vo...

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Van Gelder Papier

Van Gelder Papier was een grote producent binnen het asbest, dat gebruikt werd binnen asbestpapie...

Lees verder

ETERNIT ALS GROOTSTE SPELER

Binnen de verschillende producenten van asbest was vooral Eternit een belangrijke speler. Het bedrijf ging in 1936 in Nederland van start, na Asbestona en Ferrocal. Dat neemt echter niet weg dat de internationale onderneming de grootste speler wist te worden en er onder andere voor zorgde dat Eternit als merknaam gelijk gesteld werd aan ‘asbest’. Na een aantal jaren begonnen andere bedrijven het als een soortnaam te gebruiken, iets waar de overige producenten niets van moesten weten. Uiteindelijk heeft Eternit zowel Asbestona als Ferrocal overgenomen.

Eerder al nam men Martinit over, een andere onderneming op het gebied van asbest. Het bedrijf was gevestigd in Amsterdam en later ook in Schiedam, al was die tweede vestiging niet bepaald succesvol. Het is uiteindelijk de wet- en regelgeving geweest die ervoor heeft gezorgd dat ook Eternit als onderneming niet langer met asbest aan de slag is. Tegenwoordig maakt het bedrijf producten zonder asbest.

ASBESTONA EN FERROCAL

Asbestona ging in 1935 van start en maakte zich al direct druk over de start van zowel Eternit in Goor als Ferrocal in Doesburg. Het eerste was een voorbeeld van Belgisch kapitaal in Nederland, dat volgens Asbestona de binnenlandse markt kapot probeerde te maken. Ferrocal wist met behulp van subsidies een doorstart te maken, ook iets waar Asbestona het op dat moment niet mee eens was. De beide ondernemingen waren een stuk kleiner dan Eternit en werden later overgenomen. Dat neemt niet weg dat ze zich lange tijd gericht hebben op de productie van asbest in onder andere cementplaten

VAN GELDER PAPIER

Van Gelder Papier ging pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw van start en staat daarmee eigenlijk los van de overige producenten die er actief waren. Men legde zich toe op het asbestpapier, dat onder andere gebruikt werd binnen vinylvloerbedekking.Van Gelder Papier slaagde erin om de Europese markt voor 90 – 100% in handen te krijgen, tot op het moment dat er alternatieven beschikbaar kwamen voor het asbestpapier. Wat dat betreft hebben de Nederlandse producenten van asbest een belangrijke rol gespeeld, ook binnen de rest van Europa. Dat neemt niet weg dat samenwerkende bedrijven uit onder andere Zwitserland en Frankrijk een belangrijke concurrent vormden

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN