Asbestplanning 2024

Asbestplanning 2024: totaal verbod

Met het oog op de toekomst is de overheid van plan het bezit van asbesthoudende materialen volledig te verbieden. De Asbestplanning 2024 geeft bijvoorbeeld al aan dat er vanaf dat jaar een verbod van kracht zal worden, dat geldt voor asbestdaken en asbestgolfplaten. Dit zijn twee materialen waar relatief veel asbest in zit, onder andere omdat het goed is voor bijna 50% van alle asbest in Nederland. Het is vanaf 2024 niet langer toegestaan om hier gebruik van te maken, nadat er al veel eerder verboden zijn opgelegd met betrekking tot de productie en fabricage hiervan.

Particulieren en bedrijven

De Asbestplanning 2024 geldt zowel voor bedrijven als particulieren, waardoor het verstandig is om daar nu alvast rekening mee te houden. U dient er voor die tijd voor te zorgen dat u geen gebruik meer maakt van de asbestvezels in daken en golfplaten. Met name wanneer u een woning of een pand heeft dat nog stamt uit de periode voor 1994 is de kans groot dat er asbest in verwerkt zit. Het is in dat geval van belang om tijdig te zorgen voor de verwijdering hiervan, uiteraard volgens de huidige wet- en regelgeving op dit gebied.

Asbest veel toegepast in oudere woningen
Asbest veel toegepast in oudere woningen

30 jaar later

De Asbestplanning 2024 geeft een ieder de kans om binnen 30 jaar asbest te laten verwijderen, waardoor er volgens de overheid voldoende ruimte bestaat om hier tijdig van af te komen, nadat de waarde volledig is afgeschreven. Al in 1993 werd het verplicht om de verwijdering hiervan volgens een aantal richtlijnen vorm te geven, nadat het eerder al verboden werd om dit nog te produceren. Wat dat betreft is asbest een product dat niet goed meer past binnen de huidige samenleving. Het zijn vooral de gezondheidsrisico’s en de nadelige gevolgen voor het milieu die ervoor zorgen dat de overheid er vanaf wil.

Vervanging van materialen

Het is volgens de Rijksoverheid na 30 jaar voldoende lang geleden dat er een verbod op de productie van asbest is ingesteld. In de tussentijd zijn toepassingen als daken aan vervanging toe, waardoor een ieder voldoende de kans krijgt om het asbest te laten verwijderen en er daarmee voor te zorgen dat u voldoet aan de nieuwe regelgeving die er van kracht zal zijn. Wilt u nu alvast voldoen aan de richtlijnen zoals die gelden vanaf de Asbestplanning 2024? Zorg er dan voor dat u het asbest op de juiste manier laat verwijderen en afvoeren.

Veel asbest in oudere woningen
Veel asbest in oudere woningen

Subsidie voor het verwijderen

Houd er rekening mee dat u als particulier geen gebruik kunt maken van een subsidie om het asbest te laten verwijderen, u dient de kosten hiervoor zelf te betalen. Als onderneming kunt u wel gebruik maken van subsidieregelingen voor de verwijdering van asbest. Het is als onderneming van belang om goed na te gaan waar u voor in aanmerking kunt komen. Zorg er op die manier voor dat u op tijd aan de voorwaarden en richtlijnen voor de Asbestplanning 2024 voldoet, ook om uw eigen gezondheid voldoende veilig te stellen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen
Asbestinventarisatie
Asbestverwijdering
(klik voor het aanvraagformulier)

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen

NIEUWS: Asbestdaken verboden in 2024

Per 2 maart 2015 heeft het kabinet besloten dat eigenaren hun asbesthoudende daken moeten verwijderen voor 2024. Lees hier verder...

Asbest verwijderen

De kosten van asbestverwijdering

Subsidies voor asbestverwijdering

Wat is asbest ?

Asbest is een natuurproduct

Waar zit asbest in verwerkt?

Asbest in uw woning ?

checklist asbest woning

Asbestinventarisatie

Asbest in en rondom de woning

Veelgestelde vragen

Wat kunt u op deze website vinden ?

Op deze informatieve website kunt u alles over asbest vinden: wat het is, waarin het is verwerkt, wat de risico's zijn, hoe het asbest door uzelf of door derden verwijderd kan worden en wat de officiële regels zijn. Daarnaast kunt u lezen wat een gemiddelde asbestsanering kost en wat de mogelijke subsidies zijn. Tevens kunt u snel en eenvoudig met 1 handeling bij meerdere erkende asbestsaneringsbedrijven een volledig vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen
Wie zijn wij VOOR ASBESTBEDRIJVEN Disclaimer Privacy Gratis Internet Offertes Subsidies Asbestverwijdering

Treechicken BV - KvK nummer 51797917

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie