Checklist

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

Hieronder ziet u een beknopte checklist staan aan de hand waarvan u kunt bepalen of er mogerlijkwijs asbest in uw woning of gebouw aanwezig is. Zekerheid heeft u natuurlijk pas nadat u een asbestinventarisatie hebt laten uitvoeren.

Is het gebouw gebouwd voor 1994 ? ja/neen Is het gebouw of object na 1994 ? Dan is de kans zeer klein dat er zich asbest in bevindt
Gaat u sloopwerk en/of renovatie uitvoeren van de originele onderdelen van de woning ? ja/neen Asbest is voornamelijk gevaarlijk indien u gaat slopen: hierdoor verpulvert het materiaal en komen er fijne asbestdeeltje vrij die buitengewoon gevaarlijk voor de gezondheid zijn.
Heeft u een schuur met wit uitziende golfplaten ? ja/neen Dit is een van de meest opvallende en voorkomende locaties van asbesthoudend materiaal. Kijk verder naar de tekening hieronder met mogelijk andere plaatsen van asbesthoudend materiaal.
ja/neen

Zie verder onderstaande tekening

Omschrijving (mogelijk) asbesthoudende woningonderdelen

  1. Dakplaten en dakpannen, Asbestcement regengoten, asbestcement isolatieplaten, asbestcement golfplaten
  2. Zolderisolatie, dakisolatie (binnenzijde), thermisch isolatie leidingwerk, boiler/cv-ketel isolatie,
  3. Asbesthoudende kit/stopverf bij kozijnen
  4. Asbest gevelbeplating, asbest gevelisolatie, asbesthoudend stucwerk
  5. Asbestisolatie in plafonds & tussenvloeren, vloerbedekking zoals tegels en zeil met asbest onderlaag,asbesthoudende muur & plafondcoatings
  6. Asbesthoudende isolatie van verwarmingselementen zoals forneizen, gaskachels, schoorstenen, wasdrogers, wasmachines,haardrogers en vele andere elektrische apparaten. Elektrische elementen als verlichting, meterkasten etc.
  7. Auto’s met asbest remblokken en asbest voeringen

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN