Kosten asbestafval ?

Hoeveel bedragen de kosten van asbestafval?

Heeft u een asbestinventarisatie uit laten voeren en het asbest op basis daarvan laten verwijderen? Houd dan rekening met de kosten van het asbestafval, aangezien ook het afvoeren en storten hiervan kosten met zich mee kan brengen. De precieze kosten hangen sterk af per gemeente, aangezien deze vrij zijn eigen voorschriften qua hoeveelheden en materialen op te stellen. Als particulier dient u er in ieder geval voor te zorgen dat u het asbesthoudend afval dubbel verpakt, om te voorkomen dat de vezels vrij kunnen komen.

Gewicht van het materiaal

De meeste gemeenten hanteren een prijstabel voor de kosten van het afvoeren van asbest op basis van het gewicht van de materialen. Ook de stortkosten zijn hierop gebaseerd, waardoor het van belang is om hier een schatting van te maken. Maakt u gebruik van een gecertificeerd bedrijf voor het verwijderen van het asbest? Vraag hen dan naar een schatting, zodat u een goed beeld krijgt van waar u rekening mee dient te houden.

Wat bevat asbest en wat niet ?
Wat bevat asbest en wat niet ?

Kosten per 100 kg

Op het moment dat u asbest of asbestgelijkend materiaal af wenst te voeren en wenst te storten dient u dit minimaal dubbel te verpakken in landbouwplastic. U betaalt dan € 20 - € 25 per 100 kilogram afval. Gaat het om grote hoeveelheden? Dan betaalt u € 200 - € 250 per 1.000 kilogram afval, waardoor u zelf tot een schatting van de precieze kosten kunt komen. Dit zijn prijzen inclusief Btw, al dient u er rekening mee te houden dat u het afval dan zelf op de stortplaats af dient te leveren.

Ophalen van asbesthoudend afval

Wilt u het asbesthoudend afval daarnaast bij u thuis of op een andere locatie op laten halen? Ook hier zal de gemeente u waarschijnlijk kosten voor in rekening brengen, aangezien het van belang is om het asbest op een degelijke manier te vervoeren. Dit voorkomt dat het materiaal beschadigt en dat de vezels vrij kunnen komen, die een groot gevaar vormen voor de menselijke gezondheid.

Op het moment dat u het asbestafval op wilt laten halen dient u rekening te houden met minimaal € 125 (exclusief Btw) aan kosten voor het afvoeren van asbest. Daarnaast kan de gemeente u kosten voor het transport in rekening brengen. Weeg dit af tegen het zelf vervoeren van het asbest en de stortkosten van asbestafval, zodat u zelf kunt bepalen wat in uw situatie de beste oplossing vormt.


Big bag aanschaffen

Op het moment dat u besluit het afvoeren van het asbest in eigen hand te nemen en alleen de stortkosten voor asbest te betalen kunt u gebruik maken van een speciale asbest big bag. Deze kunt u zelf afhalen bij de stortplaats en de zak biedt u de mogelijkheid tot maximaal 1.500 kilogram af te voeren. U kunt de big bag zelf afvullen, nadat u deze voor € 25 heeft aangeschaft. Dit is een prijs inclusief Btw, waardoor u voor een paar tientjes voor een uitstekend verpakkingsmateriaal kunt zorgen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen

NIEUWS: Asbestdaken verboden in 2024

Per 2 maart 2015 heeft het kabinet besloten dat eigenaren hun asbesthoudende daken moeten verwijderen voor 2024. Lees hier verder...

Asbest verwijderen

De kosten van asbestverwijdering

Subsidies voor asbestverwijdering

Wat is asbest ?

Asbest is een natuurproduct

Waar zit asbest in verwerkt?

Asbest in uw woning ?

checklist asbest woning

Asbestinventarisatie

Asbest in en rondom de woning

Veelgestelde vragen

Wat kunt u op deze website vinden ?

Op deze informatieve website kunt u alles over asbest vinden: wat het is, waarin het is verwerkt, wat de risico's zijn, hoe het asbest door uzelf of door derden verwijderd kan worden en wat de officiële regels zijn. Daarnaast kunt u lezen wat een gemiddelde asbestsanering kost en wat de mogelijke subsidies zijn. Tevens kunt u snel en eenvoudig met 1 handeling bij meerdere erkende asbestsaneringsbedrijven een volledig vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen
Wie zijn wij VOOR ASBESTBEDRIJVEN Disclaimer Privacy Gratis Internet Offertes Subsidies Asbestverwijdering

Treechicken BV - KvK nummer 51797917

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie