Alles over asbest | samenwerkingsverband van asbest experts | landelijke dekking

6 % btw regeling

6% Btw regeling en verwijderen van asbest

Normaal gesproken dient een aannemer of ander bedrijf dat werkzaamheden voor u uitvoert u 21% Btw in rekening te brengen, het hoge tarief. De staatssecretaris van Financiën heeft echter besloten dat er van 1 maart 2013 tot en met30 juni 2015 een tijdelijke verlaging van kracht is, waardoor de uitvoerder u maar 6% Btw in rekening hoeft te brengen. Dit betekent onder andere dat u de mogelijkheid heeft om het asbest relatief voordelig te laten verwijderen. Ook de sloop- en herstelwerkzaamheden zullen u hierdoor minder kosten.

Twee jaar oude woningen

Om in aanmerking te kunnen komen dient uw woning in ieder geval minimaal 2 jaar oud te zijn. Alleen in dat geval mag de uitvoerder u het lage Btw tarief van 6% in rekening brengen, aangezien de overheid van mening is dat er anders nog geen herstel of renovatie nodig is. Aangezien het in Nederland al sinds 1991 niet langer is toegestaan om asbest in producten te verwerken is de kans zeer klein dat uw woning hier niet aan voldoet.

asbest sanering huis

Inventarisatie en sloop

Op het moment dat een gecertificeerd bedrijf bij u een asbestinventarisatie uit zal voeren kan het gaan om een type A, type B of type 0 inventarisatie. Het type dat u overeenkomst is afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft. In de meeste gevallen zal het gaat om een type A inventarisatie, waarbinnen u op zoek gaan naar direct waarneembare asbest. De kosten van een asbestinventarisatie worden belast met 21% Btw. Het verwijderen van asbest heeft wel het lage btw tarief van 6%.

Asbest verwijderen

Is er asbest gevonden en wilt u dit laten verwijderen, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om te gaan verbouwen? Doe dan in ieder geval een sloopmelding via het online Omgevingsloket en profiteer vervolgens van het lage Btw tarief. Het verwijderen van asbest wordt door de staatssecretaris van Financiën expliciet genoemd wanneer het gaat om het beschrijven van de tijdelijke regeling. Dat betekent dat u binnen de gestelde periode de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van de 6 procent Btw regeling voor het verwijderen van asbest.

gratis prijs zonneboiler

Renovatie en herstel

Ten derde kunt u een renovatie uit laten voeren en de elementen die gesloopt zijn tijdens het verwijderen laten herstellen. Aangezien dit valt binnen het renoveren of herstellen van een woning die tenminste 2 jaar oud is kunt u ook tijdens dit onderdeel van het proces rekenen op het verlaagde Btw tarief van 6%.

Wat dat betreft is dit een uitstekend moment om u te richten op het asbest dat er waarschijnlijk in uw woning aanwezig is. Dankzij het verlaagde Btw tarief van 6 procent kunt u dit op een relatief voordelige manier laten doen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie