Subsidies

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

SUBSIDIES EN ASBEST

Subsidies en asbest, die elementen gaan op een goede manier samen. De overheid probeert er met behulp van deze geldelijke tegemoetkomingen voor te zorgen dat u het asbest laat verwijderen en u in plaats daarvan eventueel gebruik maakt van een meer milieuvriendelijke oplossing, bijvoorbeeld op het dak.

Er is een directe vergoeding beschikbaar per m2 voor het verwijderen van asbestdaken. (2016-2019). Naast deze subsidie worden er veelal op lokaal en provenciaal niveau subsidies verstrekt. De subsidie regeling asbest eraf, zonnepanelen erop is in 2016 beëindigd. Sommige provincies zoals Limburg verstrekken nog wel soortgelijke subsidies.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

  • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
  • Asbestinventarisatie
  • Asbestverwijdering
  • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

ASBEST EN ZONNEPANELEN

Tot en met 2016 had u als agrarisch ondernemer de mogelijkheid om gebruik te maken van een specifieke subsidie voor het verwijderen van asbest in daken.

Met name golfplaten hebben vaak asbest in zich, waardoor het verstandig is om deze te laten vervangen. U kunt gebruik maken van een specifieke subsidie, wanneer u het asbest laat verwijderen en u er op datzelfde moment voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen. In 2017 is alleen nog subsidie voor het saneren van het dak beschikbaar.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN