Waar moet asbestafval naar toe ?

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

WAAR MOET ASBESTAFVAL NAARTOE?

Heeft u asbest verwijderd, of heeft u dit laten doen en betekent dit dat u het af wilt (laten) voeren? U kunt het asbest niet zomaar bij het vuil plaatsen, het is van belang om dit specifiek aan te bieden.

U kunt dit doen in de milieustraat in uw gemeente. Houd er rekening mee dat hier in de meeste gevallen kosten aan verbonden zijn. De kosten hangen af van het gewicht, maar ook van het feit of u het asbest zelf aan wenst te bieden, of dat u dat op wilt laten halen.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

  • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
  • Asbestinventarisatie
  • Asbestverwijdering
  • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

MILIEUSTRAAT IN UW GEMEENTE

Op het moment dat u asbestafval af wilt laten voeren kunt u terecht bij de milieustraat in uw gemeente. U dient zich voor het storten van asbest in de meeste gevallen te melden bij de beheerder.

U kunt daar aangeven om hoeveel kilogram afval het gaat, om de kosten op basis daarvan te voldoen. Vervolgens kunt u het afval zelf storten. Indien u het asbest zelf niet wenst te vervoeren kunt u het ook op komen laten halen, al brengt dat aanvullende kosten met zich mee.

KOSTEN VAN HET AFVOEREN EN STORTEN

Indien u het zelf niet ziet zitten om het asbest te vervoeren kunt u het in de meeste gemeenten op laten halen. In dat geval betaalt in ieder geval €125 voor het afvoeren van het asbest, waardoor u te maken krijgt met een aanvullende kostenpost.

Houd er bovendien rekening mee dat de gemeente de mogelijkheid heeft om u ook kosten in rekening te brengen voor het transport zelf. U kunt het asbestafval wat dat betreft afvoeren op de manier die u wenst, of het bij u thuis of op de zaak op laten halen.

VERPAKKEN VAN HET ASBEST

U dient er zelf in ieder geval voor te zorgen dat u het asbest op een degelijke manier verpakt, om er zeker van te zijn dat er geen vezels vrij kunnen komen.

U kunt dit op verschillende manieren doen, waarbij de beste methode afhangt van de hoeveelheid afval die u te storten heeft. Gaat het bij het storten van asbest slechts om een aantal tientallen kilo’s? Dan kunt u dit inpakken in landbouwplastic. Zorg ervoor dat u een dubbele laag aanbrengt, om er zeker van te zijn dat er niets vrij zal komen.

Gaat het aan de andere kant om enkele honderden kilo’s asbest? Dan is het verstandig om voor €25 een big bag bij de milieustraat op te halen. U kunt deze dan gebruiken om het asbest op een uitstekende manier te verpakken. In de big bag kunt u tot maximaal 1.500 kilogram aan materiaal kwijt.

VERVOER VAN HET ASBEST

Zorg in het geval van eigen vervoer van het asbest in ieder geval voor een veilige situatie.

Op het moment dat het asbest op de straat terechtkomt kan dit beschadigen, waardoor u het risico loopt dat de vezels vrij zullen komen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid, dus ga er op een zorgvuldige manier mee om.

Vloerbedekking met asbest ondervloer

VEELGESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN OVER ASBEST

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest en de gevaren?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar zit asbest in?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zit er asbest in mijn woning?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest inventarisatie?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Verplicht laten verwijderen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wanneer niet zelf doen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar moet asbestafval heen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Kosten asbestinventarisatie

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zijn er subsidies?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN