Alles over asbest | samenwerkingsverband van asbest experts | landelijke dekking

Zijn er subsidies voor asbestsanering?

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies.
Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor het laten saneren van asbest, zowel voor partikulieren als voor bedrijven.

Subsidies en asbest

Subsidies en asbest, die elementen gaan op een goede manier samen. De overheid probeert er met behulp van deze geldelijke tegemoetkomingen voor te zorgen dat u het asbest laat verwijderen en u in plaats daarvan eventueel gebruik maakt van een meer milieuvriendelijke oplossing, bijvoorbeeld op het dak. U kunt als particulier helaas geen directe subsidie voor het asbest verwijderen aanvragen, maar er is wel een subsidie in 2014/2015 beschikbaar in de vorm van een lagere Btw op arbeidskosten.

Verduurzamen van opslagplaatsen

Daarnaast is er een subsidie voor het verwijderen van asbest beschikbaar voor landbouwbedrijven, die te maken hebben met asbest in hun opslagplaatsen. Het is vanuit het verleden en vanuit meer recente onderzoeken bekend dat er in relatief veel situaties gebruik gemaakt werd van asbest in opslagplaatsen. Dit vormt een gevaar voor de volksgezondheid, waardoor het verstandig is om hier tijd wat aan te laten doen. U kunt zich aanmelden voor een subsidie van de kosten, waarmee u tot 30% van de kosten tegemoet kunt zien. Er is in 2013 een totaalbedrag van ruim €11 miljoen beschikbaar, al zal de toewijzing van subsidies bij teveel aanvragen plaatsvinden op basis van loting. Ook voor 2014 en 2015 zijn budgetten beschikbaar (naar verwachting).

Asbest en zonnepanelen

Ten derde heeft u als agrarisch ondernemer de mogelijkheid om gebruik te maken van een specifieke subsidie voor het verwijderen van asbest in daken. Met name golfplaten hebben vaak asbest in zich, waardoor het verstandig is om deze te laten vervangen. U kunt gebruik maken van een specifieke subsidie, wanneer u het asbest laat verwijderen en u er op datzelfde moment voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen. Dankzij de subsidies in 2014/2015 is het daardoor mogelijk om voordelig asbest te laten verwijderen en aan de andere kant te kiezen voor een meer duurzame toepassing van het dak.

Veelgestelde vragen & antwoorden over asbest

 • Wat is asbest en wat zijn de gevaren?

  Wat is asbest en wat zijn de gevaren?

  meer

 • Waar zit asbest allemaal in?

  Waar zit asbest allemaal in?

  Asbest komt voor binnen enkele duizenden to ... meer

 • Zit er asbest in mijn woning?

  Zit er asbest in mijn woning?

  meer

 • Wat is een asbestinventarisatie?

  Wat is een asbestinventarisatie?

  meer

 • Ben ik verplicht asbest te (laten) verwijderen?

  Ben ik verplicht asbest te (laten) verwijderen?

  meer

 • Mag en kan ik zelf asbest verwijderen?

  Mag en kan ik zelf asbest verwijderen?

  meer

 • Wanneer mag ik asbest niet zelf verwijderen?

  Wanneer mag ik asbest niet zelf verwijderen?

  meer

 • Waar moet asbestafval naar toe?

  Waar moet asbestafval naar toe?

  meer

 • Wat kost asbest verwijderen?

  Wat kost asbest verwijderen?

  Het verwijderen van asbest of het laten uit ... meer

 • Wat kost een asbestinventarisatie?

  Wat kost een asbestinventarisatie?

  meer

 • Zijn er subsidies voor asbestsanering?

  Zijn er subsidies voor asbestsanering?

  meer

 • Wat is het verschil tussen Eternit en Asbest?

  Wat is het verschil tussen Eternit en Asbest?

  meer

Es wurden keine Produkte gefunden, die Ihren Kriterien entsprechen. Wählen Sie andere Filter-Optionen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie