Zijn er subsidies voor asbestsanering ?

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

SUBSIDIES EN ASBEST

Subsidies en asbest, die elementen gaan op een goede manier samen. De overheid probeert er met behulp van deze geldelijke tegemoetkomingen voor te zorgen dat u het asbest laat verwijderen en u in plaats daarvan eventueel gebruik maakt van een meer milieuvriendelijke oplossing, bijvoorbeeld op het dak.

Er is een directe vergoeding beschikbaar per m2 voor het verwijderen van asbestdaken. (2016-2019). Naast deze subsidie worden er veelal op lokaal en provenciaal niveau subsidies verstrekt. De subsidie regeling asbest eraf, zonnepanelen erop is in 2016 beëindigd. Sommige provincies zoals Limburg verstrekken nog wel soortgelijke subsidies.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

  • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
  • Asbestinventarisatie
  • Asbestverwijdering
  • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

VERDUURZAMEN VAN OPSLAGPLAATSEN

Daarnaast is er een subsidie voor het verwijderen van asbest beschikbaar voor landbouwbedrijven, die te maken hebben met asbest in hun opslagplaatsen.

Het is vanuit het verleden en vanuit meer recente onderzoeken bekend dat er in relatief veel situaties gebruik gemaakt werd van asbest in opslagplaatsen. Dit vormt een gevaar voor de volksgezondheid, waardoor het verstandig is om hier tijd wat aan te laten doen. U kunt zich aanmelden voor een subsidie van de kosten, waarmee u tot 30% van de kosten tegemoet kunt zien.

Er is in 2013 een totaalbedrag van ruim €11 miljoen beschikbaar, al zal de toewijzing van subsidies bij teveel aanvragen plaatsvinden op basis van loting. Ook voor 2014 en 2015 zijn budgetten beschikbaar (naar verwachting).

ASBEST EN ZONNEPANELEN

Ten derde heeft u als agrarisch ondernemer de mogelijkheid om gebruik te maken van een specifieke subsidie voor het verwijderen van asbest in daken.

Met name golfplaten hebben vaak asbest in zich, waardoor het verstandig is om deze te laten vervangen. U kunt gebruik maken van een specifieke subsidie, wanneer u het asbest laat verwijderen en u er op datzelfde moment voor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen. Dankzij de subsidies in 2014/2015 is het daardoor mogelijk om voordelig asbest te laten verwijderen en aan de andere kant te kiezen voor een meer duurzame toepassing van het dak.

VEELGESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN OVER ASBEST

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest en de gevaren?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar zit asbest in?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zit er asbest in mijn woning?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest inventarisatie?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Verplicht laten verwijderen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wanneer niet zelf doen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar moet asbestafval heen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Kosten asbestinventarisatie

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zijn er subsidies?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN