Zit er asbest in mijn woning ?

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

ZIT ER ASBEST IN MIJN WONING?

Of er asbest in uw woning zit kunt u na laten gaan aan de hand van een asbestinventarisatie. Het is van belang om deze conform SC-540 uit te laten voeren, de norm die er op dit gebied geldt. Maak gebruik van een gecertificeerd bedrijf, dat u hier op een uitstekende manier mee van dienst kan zijn.

Werd uw woning voor 1990 gebouwd? Dan is de kans groot dat er op bepaalde plaatsen gebruik gemaakt is van asbest. Dat hoeft overigens niet direct tot problemen te leiden, waardoor het van belang is om hier zorgvuldig mee om te gaan en het asbest in ieder geval niet onnodig bloot te leggen.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

 • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
 • Asbestinventarisatie
 • Asbestverwijdering
 • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

Omschrijving (mogelijk) asbesthoudende woningonderdelen

 1. Dakplaten en dakpannen, Asbestcement regengoten, asbestcement isolatieplaten, asbestcement golfplaten
 2. Zolderisolatie, dakisolatie (binnenzijde), thermisch isolatie leidingwerk, boiler/cv-ketel isolatie,
 3. Asbesthoudende kit/stopverf bij kozijnen
 4. Asbest gevelbeplating, asbest gevelisolatie, asbesthoudend stucwerk
 5. Asbestisolatie in plafonds & tussenvloeren, vloerbedekking zoals tegels en zeil met asbest onderlaag,asbesthoudende muur & plafondcoatings
 6. Asbesthoudende isolatie van verwarmingselementen zoals forneizen, gaskachels, schoorstenen, wasdrogers, wasmachines,haardrogers en vele andere elektrische apparaten. Elektrische elementen als verlichting, meterkasten etc.
 7. Auto’s met asbest remblokken en asbest voeringen

ASBESTCEMENT

Binnen veel van de woningen is er gebruik gemaakt van asbestcement, waardoor dat ook direct de grootste bron van asbest in Nederland is.

Het asbest zit verwerkt in het cement, dat onder andere gebruikt werd om daken af te werken en er daarnaast voor te zorgen dat wanden en plafonds de kracht kregen zoals we dat graag wensen. De vezels kunnen vanuit het asbestcement maar moeilijk vrijkomen, waardoor het niet nodig is om actie te ondernemen. Bent u van plan om de woning te slopen, of deze gedeeltelijk te verbouwen of renoveren? Het is in dat geval van belang om een sloopmelding te maken en een inventarisatie uit te laten voeren.

VLOEREN EN TEGELS

Heeft u thuis een vinylvloer liggen, of maakt u binnen de woning gebruik van vinyltegels? Ook in dat geval is de kans groot dat er asbest aanwezig is in de woning.

Het gaat in dit geval om asbest dat verwerkt zit in het asbestpapier, dat waarschijnlijk afkomstig is van Van Gelder Papier. De tegels werden vanuit de bouw onder andere in de keuken en badkamer gebruikt, al kunt u dit ook in andere ruimten in uw woning tegenkomen. Ook in dit geval is het vooral bij een renovatie of verbou

DAKBEDEKKING

Verder kan er in de woning asbest aanwezig zijn binnen het dakleer. Ook dit was een toepassing die we in Nederland voorbij hebben zien komen, al gebeurde dit niet direct op grote schaal.

Op het moment dat u het dak wilt laten renoveren of u het wilt laten slopen is het verstandig om er rekening mee te maken. Ga na welke materialen er gebruikt zijn, om aan de hand daarvan vast te laten stellen of er gebruik gemaakt is van asbest.

LEIDINGISOLATIE

Verder kan het zijn dat er bijvoorbeeld binnen de leidingisolatie van uw verwarming sprake is van asbest, aangezien dit zorgde voor een goede isolerende waarde.

Ook in dit geval is er niet direct sprake van een gevaar, zolang het voor de verschillende vezels niet zomaar mogelijk is om vrij te komen.

Verder zijn er talloze andere toepassingen van asbest geweest, waardoor het bij twijfel altijd verstandig is om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een bedrijf dat daar de juiste certificering voor heeft.

VEELGESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN OVER ASBEST

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest en de gevaren?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar zit asbest in?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zit er asbest in mijn woning?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest inventarisatie?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Verplicht laten verwijderen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wanneer niet zelf doen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar moet asbestafval heen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Kosten asbestinventarisatie

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zijn er subsidies?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN