Ferrocal

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Ferrocal in Doesburg

Ferrocal in Doesburg ging in 1934 van start, waarmee het zowel Eternit als Asbestona voor was. Het was de Amsterdamse architect A.H. Arentsen die een nieuwe methode had ontwikkeld, om gewapenhet asbestcementplaten te fabriceren. Hij bezat hier het patent op, waardoor de onderneming geen Hatschek patent nodig had. Het was vooral het aanbrengen van een wapeningsnet dat ervoor zorgde dat men zich er kon onderscheiden van de andere ondernemingen die er binnen de markt actief waren.

Economische crisis

Ferrocal was al vanaf het begin niet erg succesvol, wat betekent dat men na een jaar al surseance van betaling aan diende te vragen. Dit had onder andere te maken met de economische crisis van de jaren "30, maar toch zeker ook met het gebrek aan ondernemerschap binnen de directie. Men produceerde er meer dan de Nederlandse markt kon afnemen en wist er niet in te slagen dit in het buitenland af te zetten. Dit zorgde er volgens onder andere Asbestona voor dat het bedrijf niet goed wist uit te breiden en daardoor niet kon werken aan vernieuwende producten. Dat weerhield het bedrijf er echter niet van om in 1937 een doorstart te maken, iets waar Asbestona destijds fel op reageerde.

golfplaten astbest

Veel landbouwbedrijven hebben asbest op schuren

Ferrocal besloot een proefvoorstelling te organiseren, om aan te tonen hoe innovatief het product in elkaar zat. Men maakte gebruik van een brandkast gemaakt van gewapend asbestcement en legde daar een aantal papieren en boeken in. Vervolgens werd dit in een brandend vuur gegooid en een half uur lang aan temperaturen van 1.000 graden Celsius blootgesteld. Vervolgens liet met het vuur uitbranden en de kast afkoelen. Hierna werd de kast geopend en bleken de papieren nog in uitstekende staat te zijn, zonder dat er sprake was van schroeiplekken.

Stop met asbest

Nadat men oorspronkelijk van start was gegaan met de productie van asbest, gaf een zegsman van Ferrocal in 2006 aan dat er al 45 - 50 jaar geen asbest meer werd gebruikt. Dat betekent dat men tussen 1955 en 1960 gestopt is met de productie van asbest, al is daar nooit heel duidelijk over gesproken. Het lijkt erop dat alleen de verwerking van elders gemaakte producten met asbest plaatsvond.

Meer informatie

  • asbest verwijderen rotterdam Eternit
  • asbest mineralen Asbestona
  • asbesthoudend isolatiemateriaal Martinit
  • asbestvezels Ferrocal
  • asbest in ondervloer Van Gelder Papier

Kleine capaciteit

Ferrocal was in vergelijking tot Asbestona en Eternit een relatief klein bedrijf, met een beperkte productiecapaciteit. Het bedrijf werkte een relatief korte tijd met asbest en werd na verloop van tijd dan ook overgenomen door Eternit. Toch werkte er in 1934 24 mensen en wist men dit uit te bouwen tot tussen de 100 en 150 in 1960. Het bedrijf heeft uit kunnen groeien tot een omvang van 10.000 vierkante meter, waarvan er op het hoogtepunt ongeveer 7.000 bebouwd waren.

kosten asbestverwijdering

Asbest veel toegepast in oudere woningen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder.

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)

asbestos