Gemeentelijke subsidies

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Gemeentelijke subsidies verwijderen asbest

Prijs asbest opruimen

Wilt u asbest laten verwijderen uit uw woning, of gaat u verbouwen en krijgt u daardoor te maken met asbest? Vanuit het Rijk zijn er geen subsidies beschikbaar voor particulieren, deze zijn er alleen voor ondernemingen die zich wensen te richten op het verduurzamen van hun bedrijf.

Inventariseren en verwijderen)

Met name voor het inventariseren en verwijderen van asbest bestaan er vragen om subsidies, bij particulieren die hiermee aan de slag wensen te gaan. De kans is klein dat er binnen uw gemeente een specifieke subsidie beschikbaar is, voor alleen het inventariseren en verwijderen van het asbest. Dat betekent dat u de kosten in de meeste gevallen zelf dient te betalen, net als die voor het afvoeren en storten van het asbesthoudend materiaal. Bereken de kosten aan de hand van onze richtlijnen, of neem contact op met uw gemeente om hierover meer informatie in te winnen.

Asbest en zonnepanelen

Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er wel degelijk subsidies beschikbaar zijn op het gebied van asbestverwerking, mits u dit weet te combineren met een meer duurzaam alternatief op het dak en u agrarisch ondernemer bent. We maken tegenwoordig steeds meer gebruik van zonnepanelen, maar de verschillende gemeenten willen dit graag verder stimuleren. Dit zorgt ervoor dat u in Doetinchem, Brummen, Achtkarspelen, Bergeijk, Wierden en Marum bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om subsidie aan te vragen wanneer u asbest wilt laten verwijderen en daar aan de andere kant direct zonnepanelen voor terug laat plaatsen.

Aan de andere kant kunt u als particulier gebruik maken van de lagere Btw op arbeidskosten, waardoor dit een interessant moment is om het asbest op een voordelige manier te laten verwijderen. U kunt er hiermee bovendien voor zorgen dat u het gezondheidsrisico kunt laten verwijderen, waardoor u zich niet langer zorgen hoeft te maken over het mogelijk inademen van asbestvezels.

asbest zonnepanelen

Asbest dakbeplating vervangen door zonnepanelen

Contact met uw gemeente

Bent u benieuwd of u ook in uw gemeente de mogelijkheid heeft om een subsidie aan te vragen, bijvoorbeeld op het moment dat u graag asbest in wilt ruilen voor zonnepanelen? Het is in dat geval verstandig om contact op te nemen met uw gemeente, aangezien hier geen algemene regeling voor heel het land voor geldt.

Er bestaan enkele regelingen voor particulieren en agrarisch ondernemers, al zal u de kosten in de meeste gevallen (voor een groot deel) zelf moeten betalen, om op die manier van het asbest af te komen en een gezondheidsrisico weg te nemen.

Meer informatie

  • subsidie asbest controle Subsidieregeling verwijderen asbestdaken
  • prijs asbest opruimen Gemeentelijke subsidies
  • asbesthoudend isolatiemateriaal Provinciale subsidies
  • Europese Subsidies

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)