Hoeveel kost asbest verwijderen ?

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)

Hoeveel kost asbest verwijderen in mijn situatie?

subsidie asbest controle

Wilt u asbest laten verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten waar u rekening mee dient te houden? Ga uit van de grootte van de ruimte waarin u asbest wilt laten verwijderen, of van de hoeveelheid golfplaten die u wilt laten verwijderen en verwerken. Houd er rekening mee dat het verwerken van het asbesthoudende afval over het algemeen aanvullende kosten met zich meebrengt. Wilt u zelf asbest verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten van deze materialen? Zorg in ieder geval voor uitstekende kwaliteit, zodat u de gezondheidsrisico"s zoveel mogelijk kunt beperken.

Afmetingen van de ruimte

De asbestkosten hangen bij het verwijderen sterk af van de grootte van de ruimte waaruit u dit wilt laten verwijderen. Dat heeft te maken met het feit dat het gecertificeerde bedrijf binnen de ruimte op zoek gaat naar het asbest en dit op een vakkundige manier voor u verwijdert.

U kunt uitgaan van het volgende overzicht met indicatieve prijzen, op basis van de grootte van de ruimte: Houd er rekening mee dat dit de prijzen exclusief Btw zijn, maar inclusief containment van het asbest.

Let op asbest tijdens sloopwerken in panden van voor 1994

Indicatieve prijzen excl. btw saneren asbest

1 ruimte tot 35 m2: € 750 - € 950

2 ruimten tot 40 m2: € 850 - € 1.050

2 ruimten tot 70 m2: € 1.450 - € 1.950

3 ruimten tot 50 m2: € 1.000 - € 1.400

Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.

Het betreft allerlei soorten asbestsaneringen zoals isolatiewerken, vloerbedekking, dakbedekking etc. echter exclusief asbesthoudende golfplaten: deze worden hieronder behandeld.

Asbesthoudende golfplaten

Heeft u binnen uw woning of een ander pand te maken met asbesthoudende platen en wilt u deze graag laten verwijderen? Ga dan uit van de grootte van de verschillende platen, om op basis daarvan de asbestkosten te kunnen berekenen:

asbest gecertificeerde bedrijven

Professioneel asbest verwijderen met containment

Indicatieve prijzen saneren asbestgolfplaten

1 - 10 m2: € 500 - € 600

11 - 20 m2: € 600 - € 700

21 - 30 m2: € 700 - € 750

31 - 50 m2: € 750 - € 800

meer dan 100 m2: € 13 - € 14 per m2

Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.

Het betreft hier de sanering van asbesthoudende golfplaten.

Zelf asbest verwijderen

Wilt u zelf asbest verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten van verschillende materialen en gereedschappen die u moet huren of kopen ? Houd rekening met het verpakkingsmateriaal dat u nodig heeft, net als met het eventuele bouwmateriaal en bijvoorbeeld voorfilters of stofzuigerzakken. Daarnaast kunt u gebruik maken van protectors en powerpacks, waardoor de kosten gemakkelijk op kunnen lopen van enkele tientjes tot een paar honderd euro. Weeg de lagere kosten af tegen het voordeel van een professionele verwijdering door een gecertificeerd bedrijf en bepaal aan de hand daarvan hoe u het asbest kunt laten verwijderen. Hoeveel het asbest laten verwijderen kost kunt u in ieder geval zelf berekenen aan de hand van de bovenstaande kosten.

Zelf asbest verwijderen tot maximaal 35 m2

Zelf asbest verwijderen tot maximaal 35 m2

Verwerking afval en nemen van een monster

Houd er rekening mee dat het verwerken van het asbesthoudende afval aanvullende kosten met zich mee zal brengen, dit zit niet verwerkt in de kosten voor het laten verwijderen hiervan. Ook het nemen van een monster zal extra kosten met zich meebrengen. Houd rekening met deze elementen op het moment dat u de totale kosten voor het verwijderen van asbest wilt berekenen, of vraag een gecertificeerd bedrijf om een offerte op maat.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder.

Meer informatie

  • asbest golfplaten opruimen Hoeveel kost asbest verwijderen?
  • inspectie asbest aanwezigheid Hoeveel kost een asbestinventarisatie?
  • hoe asbest verpakken Kosten asbestafval ?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder