Hoeveel kost een asbestinventarisatie?

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)

Hoeveel kost mij een asbestinventarisatie?

inspectie asbest aanwezigheid

Wilt u weten wat de kosten van een asbestinventarisatie zijn, of wat een vakkundig asbestinventarisatierapport kost? Wij zetten de prijzen voor u op een rij, zodat u daar een goed beeld van krijgt. U kunt gebruik maken van drie verschillende soorten asbestinventarisaties, op basis van het doel dat u voor ogen heeft.

Type A asbestinventarisatie

asbestvrij wonen 1978

De type A asbestinventarisatie is geschikt op moment dat er sprake is van direct waarneembare asbest, of asbesthoudende producten. Maak gebruik van een vakkundig bedrijf dat beschikt over de SC-540 certificering, zodat men u op een goede manier van dienst kan zijn. De visuele inspectie zal doorgaans ook 1x een monstername inhouden en zorgt voor het gebruik van klein handgereedschap. De kosten van een asbestinventarisatie type A bedragen voor een gemiddelde woning € 375, op basis van 21% Btw. Wilt u een extra monster laten nemen? Reken dan op € 42,50 (exclusief Btw) aan extra kosten.

Grote gebouwen zoals bedrijfspanden en scholen (1200 m3 of meer) kunt u voor € 625, inclusief Btw, laten inventariseren.

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)

asbest verwijderen rotterdam

Type B asbestinventarisatie

verbod asbest

Ontstaat er tijdens de type A asbestinventarisatie een redelijk vermoeden dat er ook niet-direct waarneembaar asbest aanwezig zal zijn in het pand? Dan is het van belang om ook een asbestinventarisatie type B uit te laten voeren. U kiest dan voor een destructieve en zeer uitgebreide asbestinspectie, conform de SC-540 norm. Deze asbestinventarisatie is bovendien geschikt voor het aanvragen van sloopwerken. Houd rekening met sloop- en breekwerk en het nemen van meerdere monsters. De kosten van deze asbestinventarisatie bedragen € 650 - € 1.500, exclusief de herstelkosten van het sloop- en breekwerk, maar inclusief de Btw.

Type 0 asbestinventarisatie

asbest inventarisatie rapport industrie

Ten derde kunt u een type 0 asbestinventarisatie uit laten voeren. U kunt deze gebruiken wanneer u een woning of een gebouw aan wenst te schaffen. Dit is een visuele risicobeoordeling conform de NEN 2991. De kosten voor het asbestinventarisatierapport bedragen gemiddeld € 175, inclusief 21% Btw. Houd er echter rekening mee dat dit rapport niet voldoende is voor doen van een sloopmelding, aangezien het slechts gaat om een beperkte inspectie.

Indien u een pand wenst te slopen of verbouwen is het van belang om een asbestinventarisatie type A uit te laten voeren en op basis van dit asbestinventarisatierapport wellicht ook een asbestinventarisatie type B uit te laten voeren.

Verwijderen en verwerken van asbest

Houd er rekening mee dat u naast de kosten voor de asbestinventarisatie ook de kosten voor het daadwerkelijk verwijderen dient te betalen, zeker wanneer het u volgens het Bouwbesluit 2012 en Asbestverwijderingsbesluit 2015 niet is toegestaan om hier zelf aan te werken. De kosten voor het verwijderen hangen sterk af van de grootte van de ruimte of de grootte van de golfplaten die u wilt laten verwijderen. Tenslotte dient u rekening te houden met de kosten voor het verwerken van het asbesthoudende afval. Tel de verschillende kosten bij elkaar op en bepaal op die manier welke kosten u dient te maken om zorgvuldig met het asbest om te gaan.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Meer informatie

  • asbest golfplaten opruimen Hoeveel kost asbest verwijderen?
  • inspectie asbest aanwezigheid Hoeveel kost een asbestinventarisatie?
  • hoe asbest verpakken Kosten asbestafval ?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder