Longkanker

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Algemene informatie over longkanker

Longfoto's asbest

Longkanker is een ernstige ziekte, die u onder andere op kunt lopen als het gevolg van blootstelling aan asbest. De diagnose longkanker komt over het algemeen als de bekende donderslag bij heldere hemel, vooral wanneer u zelf nooit met het materiaal gewerkt heeft. Er zijn andere oorzaken van longkanker bekend, al speelt asbest hier in veel gevallen een belangrijke rol bij. Houd er rekening mee dat asbest ook in en rondom uw eigen woning voor kan komen, ook al is het producenten inmiddels enkele tientallen jaren verboden om er mee te werken.

Ontstaan van longkanker

Het roken van sigaretten is de belangrijkste veroorzaker van longkanker, maar ook asbest speelt een belangrijke rol. Het is de langdurige inwerking van prikkels die de schadelijke stoffen veroorzaken en er daarmee in de longen voor zorgen dat er veranderingen ontstaan in het genetisch materiaal. Dit zorgt ervoor dat de cellen ontsporen en deze onbelemmerd beginnen te groeien. Dit gaat ten koste van gezonde cellen in het lichaam. Asbest en sigaretten kunnen bijdragen aan het ontstaan van longkanker, maar houd er daarnaast rekening mee dat er ook een spontane" mutatie of verandering van cellen ten grondslag kan liggen aan de groei van een tumor.

Soorten longkanker

Er bestaan verschillende soorten longkanker, waardoor het van belang is om hier een onderscheid in te maken. U kunt te maken krijgen met niet-kleincellige of kleincellige longkanker, naast mesothelioom. Dit laatste duiden we ook wel aan met kanker van het long- of borstvlies en wordt vooral veroorzaakt door de inademing van asbest. De niet-kleincellige vorm van longkanker laat zich kenmerken door vrij grote cellen en een relatief langzame uitzaaiing. Kleincellige longkanker zaait aan de andere kant veel sneller uit en leidt daarom vaker tot een behandeling op basis van chemotherapie en bestraling (radiotherapie).

Symptomen van longkanker

Longkanker is een ziekte die u niet zomaar zal herkennen en ontwikkelt zich op een relatief stille manier in de longen. Krijgt u longkanker door asbest? Houd dan rekening met bijvoorbeeld een hardnekkige prikkelhoest die langer dan drie weken aanhoudt, of wat bloed in het slijm dat u ophoest. Daarnaast kan er sprake zijn van kortademigheid en pijn op de borst. Heeft u ook te maken met een zwelling van het gezicht of de nek en merkt u dat uw conditie achteruit gaat? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een arts en deze in uw longen te laten kijken.

Meer informatie

  • asbestlongen Asbestose
  • Longfoto's asbest Longkanker
  • asbest restanten Mesothelioom

Longkanker in Nederland

Longkanker komt in Nederland in 90% van de gevallen voor als het gevolg van roken, waardoor het van belang is om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. Ook mensen die veel in rokerige ruimten verblijven lopen meer risico om het te ontwikkelen. Verder staan longkanker en asbest bekend als een gevaarlijke combinatie. Komt u veel in aanraking met asbest, met koolteer of met arseen? Dan loopt u een vergroot risico op het ontwikkelen van longkanker en is het verstandig om de symptomen goed in de gaten te houden.

asbestvloer

Vloerbedekking met asbest ondervloer

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)