Asbestinventarisatie

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Zoekt u informatie over asbest of wilt u asbest (laten) verwijderen of een asbestinventarisatie uit laten voeren? Dan bent u hier aan het juiste (web)adres ! Asbest mocht wettelijk toegepast worden tot en met 1993 en is in 65% van de woningen nog aanwezig. Op deze informatieve website kunt u veel informatie lezen over onder andere de verschillende soorten asbest en de toepassingen hiervan, maar ook over alles op het gebied van risico"s en wetgeving.

We geven aan waar u asbest in en rondom de woning aan kunt treffen, wat u en hoe u dit op de juiste manier kunt laten verwijderen.

Tevens bieden we u de mogelijkheid om kostenloos en vrijblijvend offertes aan te vragen bij diverse gespecialiseerde asbestverwijderingsbedrijven bij u in de regio.

Asbest, wat is het en waar zit het in ?

Asbest is een natuurlijk produkt met goede brandwerende en isolerende eigenschappen en is in de afgelopen honderdvijftig jaar in zeer brede zin toegepast in bijvoorbeeld asfalt, als leidingisolatie, in cement, in vinyl vloerbedekking en heel veel in isolatieplaten en golfplaten voor industrie, landbouw en woningen. Pas in 1993 werd de toepassing verboden, maar in de praktijk komt asbest nog veel voor: in maar liefst 65 % van de gebouwen van voor 1994 komt asbest voor.

Ook voor de woningeigenaar is asbest een re el risico: oude vinyl vloerbedekking (zeil) bevat vaak asbest, golfplaten op de schuur, isolatiemateriaal rondom leidingen enz. Door het vervallen, verweerd raken of verwijderen van deze materialen komen asbestvezels in de lucht die op termijn voor longkanker en mesothelioom kunnen zorgen. Jaarlijks sterven er 1100 mensen aan kanker door blootstelling aan asbestvezels in het verleden.

Meer informatie

  • close up asbestos Asbest
  • asbestwerkzaamheden Risico's & wetgeving
  • waar is asbest Asbest & Woning
  • inspectie asbest aanwezigheid Asbest inventariseren
  • asbest golfplaten opruimen Asbest verwijderen
  • Prijs asbest opruimen Kosten
  • subsidie asbestdak Subsidies
  • prijzen zonneboilers Vragen

Wat kunt u op deze website vinden ?

vinyl asbest

Vinyl met asbest onderlaag

Via deze website kunt u veel relevante informatie vinden over asbest zelf, de risico's van asbest, waar asbest allemaal in zit en hoe je het kunt herkennen in en rondom de eigen woning. Daarnaast informeren wij u over de correcte regelgeving over het verwijderen van asbest en het storten van asbest (zowel in geval u asbest zelf verwijderd of het laat doen).

Tevens kunt u alles lezen over de kosten van het verwijderen van asbest en de mogelijke subsidies.

Verschillende soorten en toepassingen

asbest mineralen

Asbest is een natuurproduct

Wilt u meer asbest info met het oog op de verschillende soorten of toepassingen? Commercieel gezien werkte men lange tijd met drie verschillende soorten asbest. Het ging om de witte, de bruine en de blauwe variant, die in Nederland door ongeveer 5 verschillende bedrijven werden geproduceerd. Toepassingen vari ren van asbestcementen als golfplaten en buizen tot bijvoorbeeld asbestpapier onder vinyl en vloeren en asbest in isolatiemateriaal of verven en lijmen. We zetten de verschillende toepassingen op een rij en zorgen ervoor dat u op basis van de asbest info weet waar u dit aan kunt treffen.

Let op asbest tijdens sloopwerken in panden van voor 1994

Risico’s en wetgeving

Wilt u asbest laten verwijderen, bijvoorbeeld vanwege de risico"s of met het oog op de wetgeving die er van kracht is? Het is sinds het Asbestbesluit in 1978 niet langer toegestaan om op grote schaal gebruik te maken van asbest, waardoor het sindsdien steeds minder in Nederland voorkomt. Dat neemt niet weg dat er binnen zowel woningen als de landbouw en industrie veel gewerkt is met asbest, waardoor het in bepaalde situaties van belang is om dit te verwijderen. Wel risico loopt u met hechtgebonden, of juist de niet-hechtgebonden asbest en hoe kunt u dit het best laten verwijderen ?

Asbest in en rondom de woning

Asbest komt in en rondom de woning op een aantal verschillende plaatsen voor, dus houd daar rekening mee wanneer u gaat verbouwen of dit op een andere manier vrij kan komen. Ga na of u de aanwezige asbest aan dient te geven op het moment dat u dit tegenkomt en laat het asbest op de juiste manier verwijderen. U kunt zich op basis van de asbest info een goed beeld vormen van waar u rekening mee dient te houden, zodat u hier op de juiste wijze mee om kunt gaan.

Asbest verwijderen

Wilt u asbest laten verwijderen? Neem contact op met een bedrijf dat voor u de inventarisatie uit kan voeren en u vervolgens van dienst kan zijn met het daadwerkelijk verwijderen hiervan. Schat op basis van onze asbest info de kosten in en maak eventueel gebruik van de subsidies voor bedrijven. Als particulier dient u de kosten zelf te dragen en daarmee te zorgen voor een veilige situatie voor u en uw omgeving. Asbest beschikt over een groot aantal zeer waardevolle eigenschappen, maar is helaas een materiaal dat schadelijk is voor onze gezondheid en daarom vraagt om een voorzichtige aanpak.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder