Stichting Certificatie Asbest

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Stichting Certificatie Asbest

De Stichting Certificatie Asbest (Ascert) is een beheerstichting, die samen met SZW een convenant heeft afgesloten. Op basis hiervan stelt de Stichting Certificatie Asbest een certificatieschema samen en beheert het dit vervolgens. Het is hierbij vooral van belang dat het proces van inventariseren op de juiste manier plaatsvindt, terwijl u ook tijdens het verwijderen aan de juiste richtlijnen dient te voldoen. Daarnaast houdt men zich bezig met de certificering van personen, die vervolgens de mogelijkheid hebben om u van dienst te zijn. De Stichting Certificatie Asbest speelt wat dat betreft een belangrijke rol met het oog op het asbestvrij maken van Nederland.

Certificeringen

Bedrijven die commercieel asbest willen verwijderen of asbest willen inventariseren zijn wettelijk verplicht het bedrijf te laten certificeren.

De volgende certificeringen kunnen onderscheiden worden:

  • Certificering Asbestverwijderen (SC-530)

  • Certificering Asbest inventariseren (SC-540)

containment tent

Stichting Certificatie Asbest voor opdrachtgevers

Bent u op zoek naar een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf, of een asbestverwijderingsbedrijf? Het is dan verstandig om gebruik te maken van de website van Stichting Certificatie Asbest, waar u na kunt gaan welke bedrijven in de buurt u hier goed mee van dienst kunnen zijn. Een dergelijk bedrijf dient gecertificeerd te zijn conform de SC-540, iets waar de Stichting Certificatie Asbest op toeziet. Bovendien dient de feitelijke inventarisatie uitgevoerd te worden door een gecertificeerde Deskundig Invetariseerder Asbest, een DIA. De verwijderingsbedrijven dienen gecertificeerd te zijn volgens de SC-350 en dienen gebruik te maken van een gecertificeerd verwijderaar (DAV) onder toezicht van een gecertificeerde toezichthouder (DTA).

Informatie

Daarnaast kunt u bij Stichting Certificatie Asbest terecht voor aanvullende informatie, via de instellingen waarmee men afspraken gemaakt heeft. Dat betekent dat u als deskundige de mogelijkheid heeft contact op te nemen met een van de opleidingsbedrijven, waar u een certificering kunt behalen. Daarnaast kunt u opleidingen volgen om uw kennis bij te spijkeren, of navraag te doen. Uiteraard bemoeit het Stichting Certificatie Asbest zich niet met de inhoud van de opleiding, het is de organisatie die nagaat of u zich aan de gestelde richtlijnen, voorwaarden en regels houdt.

Relevante asbestinformatie: klik op een afbeelding

Documenten

Ten derde kunt u bij Stichting Certificatie Asbest diverse documenten vinden, die u als professional kunt gebruiken op het moment dat u werkzaam bent binnen het inventariseren of verwijderen van asbest. Denk hierbij onder andere aan de certificatieschema"s die er van kracht zijn en aangeven aan welke certificeringen u dient te voldoen. Daarnaast kunt u er een handboek aanvragen en zijn er diverse documenten beschikbaar. Wat dat betreft is het Stichting Certificatie Asbest een belangrijk informatiecentrum, waar u op een uitstekende manier terecht kunt voor de documentatie die u zoekt.

Register

Tenslotte kunt u bij het Stichting Certificatie Asbest terecht om na te gaan of een bedrijf dat u van dienst kan zijn daadwerkelijk beschikt over een geldig certificaat. U kunt er nagaan hoeveel geldige certificaten er momenteel in omloop zijn. Ga na of uw aanbieder hiervan in het bezit is en daarmee de mogelijkheid heeft om de inventarisatie of het verwijderen voor u uit te voeren.

Benader de website van Stichting Certificatie Asbest en zoek op die manier naar de informatie die u wenst te ontvangen. Daarnaast kunt u bij vragen of opmerkingen contact opnemen met Ascert, zodat u volledig op de hoogte bent.

asbest gecertificeerde bedrijven

Professioneel asbest verwijderen met containment

Meer informatie

  • Longfoto's asbest De risico's van asbest
  • asbestwetgeving Wet- en regelgeving asbest
  • Stichting Certificatie Asbest

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder