Kosten asbestafval ?

Wat kost asbest verwijderen of inventariseren?

Vrijblijvend documentatie en offertes Aanvragen<br>Asbestinventarisatie<br>Asbestverwijdering<br>(klik voor het aanvraagformulier)

Hoeveel bedragen de kosten van asbestafval?

hoe asbest verpakken

Heeft u een asbestinventarisatie uit laten voeren en het asbest op basis daarvan laten verwijderen? Houd dan rekening met de kosten van het asbestafval, aangezien ook het afvoeren en storten hiervan kosten met zich mee kan brengen. De precieze kosten hangen sterk af per gemeente, aangezien deze vrij zijn eigen voorschriften qua hoeveelheden en materialen op te stellen. Als particulier dient u er in ieder geval voor te zorgen dat u het asbesthoudend afval dubbel verpakt, om te voorkomen dat de vezels vrij kunnen komen.

Gewicht van het materiaal

De meeste gemeenten hanteren een prijstabel voor de kosten van het afvoeren van asbest op basis van het gewicht van de materialen. Ook de stortkosten zijn hierop gebaseerd, waardoor het van belang is om hier een schatting van te maken. Maakt u gebruik van een gecertificeerd bedrijf voor het verwijderen van het asbest? Vraag hen dan naar een schatting, zodat u een goed beeld krijgt van waar u rekening mee dient te houden.

eternit golfplaat

Wat bevat asbest en wat niet ?

Kosten per 100 kg

verpakken asbest

Op het moment dat u asbest of asbestgelijkend materiaal af wenst te voeren en wenst te storten dient u dit minimaal dubbel te verpakken in landbouwplastic. U betaalt dan € 20 - € 25 per 100 kilogram afval. Gaat het om grote hoeveelheden? Dan betaalt u € 200 - € 250 per 1.000 kilogram afval, waardoor u zelf tot een schatting van de precieze kosten kunt komen. Dit zijn prijzen inclusief Btw, al dient u er rekening mee te houden dat u het afval dan zelf op de stortplaats af dient te leveren.

asbestplaten landbouwschuur

Ophalen van asbesthoudend afval

Wilt u het asbesthoudend afval daarnaast bij u thuis of op een andere locatie op laten halen? Ook hier zal de gemeente u waarschijnlijk kosten voor in rekening brengen, aangezien het van belang is om het asbest op een degelijke manier te vervoeren. Dit voorkomt dat het materiaal beschadigt en dat de vezels vrij kunnen komen, die een groot gevaar vormen voor de menselijke gezondheid.

Op het moment dat u het asbestafval op wilt laten halen dient u rekening te houden met minimaal € 125 (exclusief Btw) aan kosten voor het afvoeren van asbest. Daarnaast kan de gemeente u kosten voor het transport in rekening brengen. Weeg dit af tegen het zelf vervoeren van het asbest en de stortkosten van asbestafval, zodat u zelf kunt bepalen wat in uw situatie de beste oplossing vormt.


Big bag aanschaffen

Op het moment dat u besluit het afvoeren van het asbest in eigen hand te nemen en alleen de stortkosten voor asbest te betalen kunt u gebruik maken van een speciale asbest big bag. Deze kunt u zelf afhalen bij de stortplaats en de zak biedt u de mogelijkheid tot maximaal 1.500 kilogram af te voeren. U kunt de big bag zelf afvullen, nadat u deze voor € 25 heeft aangeschaft. Dit is een prijs inclusief Btw, waardoor u voor een paar tientjes voor een uitstekend verpakkingsmateriaal kunt zorgen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de afbeelding hiernaast.

Meer informatie

  • asbest golfplaten opruimen Hoeveel kost asbest verwijderen?
  • inspectie asbest aanwezigheid Hoeveel kost een asbestinventarisatie?
  • hoe asbest verpakken Kosten asbestafval ?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder