Overzicht veel voorkomende produkten met asbest

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Overzicht van asbestplekken in woningen & gebouwen

woning met mogelijk asbest

Bent u benieuwd naar de asbestplekken in uw woning waar u rekening mee dient te houden? Het asbest kan op tal van plaatsen worden toegepast, maar we proberen hier een zo uitgebreid mogelijk overzicht aan te bieden. Maak gebruik van een asbestinventarisatie indien u precies wilt weten waar u aan toe bent.

Vaak toegepaste producten met asbest

asbest in ondervloer

Tot de vaak toegepaste asbestplekken in woningen en gebouwen behoren onder andere het asbestcement in de vorm van een vlakke plaat, maar ook als een schoorsteen of een luchtkanaal. Daarnaast kan het gaan om een bloembak, een golfplaat, een dakgoot of een afschermplaatje. U kunt dit in de gevels, daken en rondom de schoorstenen terugvinden, maar ook in de dakgoot of de regenpijp. Daarnaast kunt u rekening houden met standleidingen in het asbestcement, net als het vinylzeil met asbesthoudende onderlaag. Tenslotte kunt u zich richten op een afdichtkoord, dat u onder andere kunt vinden in CV-ketels en gashaarden of allesbranders.

Soms toegepaste asbestplekken in woningen

De Wonderplug" komt een stuk minder vaak voor, net als de hittebestendige elektrische isolatie. Toch zijn ook dat bekende asbestplekken in woningen. Denk verder aan bijvoorbeeld het asbestcement met cellulosevezels, dat we ook wel asbestboard noemen. Ook komt het voor in imitatiemarmer en in harde asbesthoudende vinyltegels. In dat laatste geval zit het in bepaalde gevallen in de tegels in het toilet, maar veel vaker in de tegels waar u in de keuken gebruik van kunt maken. Wat dat betreft kunt u aan de hand hiervan op zoek gaan naar het asbest dat er wellicht bij u in de woning aanwezig is.

tekening asbest plaatsen woning

Nr.

Omschrijving (mogelijk) asbesthoudende woningonderdelen

1.

Dakplaten en dakpannen, Asbestcement regengoten, asbestcement isolatieplaten, asbestcement golfplaten

2.

Zolderisolatie, dakisolatie (binnenzijde), thermisch isolatie leidingwerk, boiler/cv-ketel isolatie,

3.

Asbesthoudende kit/stopverf bij kozijnen

4.

Asbest gevelbeplating, asbest gevelisolatie, asbesthoudend stucwerk

5.

Asbestisolatie in plafonds & tussenvloeren, vloerbedekking zoals tegels en zeil (vinyl,linoleum) met asbest onderlaag,asbesthoudende muur & plafondcoatings

6.

Asbesthoudende isolatie van verwarmingselementen zoals forneizen, gaskachels, schoorstenen, wasdrogers, wasmachines,haardrogers en vele andere elektrische apparaten. Elektrische elementen als verlichting, meterkasten etc.

7.

Auto's met asbest remblokken en asbest voeringen

Weinig toegepaste asbestplekken

asbest in het dak

De plaatsen waar asbest maar weinig werd toegepast zijn onder andere dakleiden in asbestcement. We maken daar in Nederland relatief weinig gebruik van, al is dat over de grens duidelijk anders. Houd ook rekening met asbesthoudend stucwerk, aangezien dit iets is dat u kunt vinden op vochtige muren en plafonds. Het werd in Nederland gelukkig maar weinig toegepast, net als het asbestkarton. Dit laatste kunt u vinden in de bekleding van de zoldering. Tenslotte kunt u denken aan het bekende asbestplaatje", dat u kunt vinden in de vlamverdeler.

Specifieke asbestplekken in woningen

asbesthoudend isolatiemateriaal

Uiteraard is er ook sprake van een aantal specifiek asbestplekken, die in bepaalde gevallen voor zullen komen. Het gaat bijvoorbeeld om brandwerend board, dat we veelal terugvinden in flats en grote complexen. U kunt het vinden onder de CV-ketel, maar ook in de wand van de CV-kast of in de stoppenkast, de plafonds en de trapbeschotten. In flats kunt u daarnaast rekenen op het gebruik van asbestcement in een vlakke gevelplaat met coating. U kunt dit zien aan een decoratieve buitengevel, of een galerij.

Wat dat betreft kunt in huis te maken krijgen met verschillende asbestplekken, waarbij het verstandig is om na te gaan of daar sprake van is. Heeft u een huurwoning en weet u niet goed welke materialen er gebruikt zijn? Ga dit na bij de verhuurder, die u hier veel meer over kan vertellen.

Meer informatie

  • Waar zit asbest in Het herkennen van asbest
  • waar is asbest Overzicht asbestplekken bij woningen en gebouwen
  • schuur met asbestdak Asbest in de landbouw
  • asbest in de grond Asbest in de industrie

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder