Asbest verwijderen

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Asbest verwijderen

Op deze en onderliggende pagina's wordt het verwijderen van asbest behandeld inclusief het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie (er zijn verschillende soorten asbestinventarisaties en voordat asbest verwijderd mag worden, dient er een correct asbestinventarisatierapport aanwezig te zijn).

Meer informatie

  • waar is asbest Wanneer asbest verwijderen ?
  • inspectie asbest aanwezigheid Asbestinventarisatie
  • Zelf asbest verwijderen tot maximaal 35 m2 Zelf asbest verwijderen
  • vuilnisbelt Asbest afvoeren en storten
  • asbestsanering locatie Sloopmelding

Inventariseren van het asbest

De kosten van het asbest verwijderen per m2 kunt u berekenen door rekening te houden met de asbestinventarisatie, het daadwerkelijke verwijderen en uiteindelijk het afvoeren of storten van het afval. De inventarisatie voor een woning kost € 375,- indien u voldoende heeft aan een type A inventarisatie. Blijkt tijdens de inventarisatie dat er waarschijnlijk ook niet direct waarneembaar asbest aanwezig is in de woning? Dan dient u ook een type B inventarisatie uit te laten voeren. Dit kost € 650,- / € 1.500,- afhankelijk van de grootte van de woning. Houd er rekening mee dat de herstelkosten voor het breek- en sloopwerk hier nog geen onderdeel van uitmaken. Deze kosten dient u hier bij op te tellen, maar deze zijn sterk afhankelijk van de plaats waarop het asbest aanwezig is. Wilt u een gratis een offerte op maat ontvangen voor een asbestinventarisatie, dan kunt u hier gratis en zonder enige verplichting een prijsopgave aanvragen.

asbest opruimen

Verwijderen van het asbest

Het is vervolgens mogelijk om het asbest zelf te verwijderen, echter alleen indien u een particulier bent en de totale te saneren oppervlakte maximaal 35 m2 bedraagt en er geen sloop, zaag of schuurwerkzaamheden plaatsvinden. In dat geval dient u te rekenen op enkele tientjes tot een paar honderd euro aan kosten. U maakt deze kosten om de juiste beschermende materialen aan te schaffen en daarnaast te zorgen voor opvangmogelijkheden. Wilt u het asbest liever professioneel laten verwijderen, of mag u hier op basis van het Bouwbesluit 2012 en Asbestverwijderingsbesluit 2015 zelf niet mee aan de slag? Het verwijderen van asbest uit een ruimte tot 35 m2 kost gemiddeld € 750,- / € 950,-. Gaat het om het verwijderen van golfplaten met asbest? Houd dan rekening met € 500,- / € 600,- aan kosten voor een hoeveelheid van 1 - 10 m2.

Wat kost asbest verwijderen per m2?

De kosten van het asbest verwijderen hangen af van de exacte werkzaamheden die u uit wenst te laten voeren en de grootte van de ruimte of het asbesthoudende afval waar het om gaat. We gaan uit van gemiddelde bedragen per ruimte of per aantal vierkante meters, om u een idee te geven van de kosten waar u rekening mee dient te houden.

Zorg er in ieder geval voor dat u een sloopmelding doet op het moment dat u asbest wilt verwijderen. U hoeft dit niet mee te nemen in de kosten voor het asbest verwijderen per m2, aangezien u gratis de mogelijkheid heeft om online een dergelijke melding te doen. U kunt dit doen bij het online Omgevingsloket. De sloopmelding vervangt de sloopvergunning, waardoor het niet langer nodig is om deze aan te vragen op het moment dat u asbest gaat verwijderen, of u dit door een gecertificeerde onderneming wilt laten doen.

asbest gecertificeerde bedrijven

Professioneel asbest verwijderen met containment

Afvoeren en storten van het asbest

Tenslotte dient u kosten te maken voor het afvoeren en storten van asbest. De kosten verschillen per gemeente, maar in de meeste gevallen dient u te rekenen op € 20,- / € 25,- per 100 kg asbest dat u af wenst te voeren. Uiteraard lopen de kosten verder op wanneer u dit bij u op wilt laten halen. Brengt u het asbest liever zelf weg? Schaf dan ook een big bag aan, of maak gebruik van een dubbele laag landbouwplastic om dit goed te vervoeren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder