Waar moet asbestafval naar toe?

ASBEST-EXPERTS.NL

Informatieve website over asbest. Lees hier alles over o.a. het herkennen van asbest, het inventariseren en verwijderen hiervan, de kosten en subsidies. <br>Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij aangesloten asbestexperts. (alle disciplines, landelijke dekking)

Waar moet asbestafval naartoe?

asbestsanering locatie

Heeft u asbest verwijderd, of heeft u dit laten doen en betekent dit dat u het af wilt (laten) voeren? U kunt het asbest niet zomaar bij het vuil plaatsen, het is van belang om dit specifiek aan te bieden. U kunt dit doen in de milieustraat in uw gemeente. Houd er rekening mee dat hier in de meeste gevallen kosten aan verbonden zijn. De kosten hangen af van het gewicht, maar ook van het feit of u het asbest zelf aan wenst te bieden, of dat u dat op wilt laten halen.

Milieustraat in uw gemeente

Op het moment dat u asbestafval af wilt laten voeren kunt u terecht bij de milieustraat in uw gemeente. U dient zich voor het storten van asbest in de meeste gevallen te melden bij de beheerder. U kunt daar aangeven om hoeveel kilogram afval het gaat, om de kosten op basis daarvan te voldoen. Vervolgens kunt u het afval zelf storten. Indien u het asbest zelf niet wenst te vervoeren kunt u het ook op komen laten halen, al brengt dat aanvullende kosten met zich mee.

storten asbesthoudend materiaal

Asbest vaak illegaal gestort

Kosten van het afvoeren en storten

Prijs asbest opruimen

Indien u het zelf niet ziet zitten om het asbest te vervoeren kunt u het in de meeste gemeenten op laten halen. In dat geval betaalt in ieder geval €125 voor het afvoeren van het asbest, waardoor u te maken krijgt met een aanvullende kostenpost. Houd er bovendien rekening mee dat de gemeente de mogelijkheid heeft om u ook kosten in rekening te brengen voor het transport zelf. U kunt het asbestafval wat dat betreft afvoeren op de manier die u wenst, of het bij u thuis of op de zaak op laten halen.

Verpakken van het asbest

U dient er zelf in ieder geval voor te zorgen dat u het asbest op een degelijke manier verpakt, om er zeker van te zijn dat er geen vezels vrij kunnen komen. U kunt dit op verschillende manieren doen, waarbij de beste methode afhangt van de hoeveelheid afval die u te storten heeft. Gaat het bij het storten van asbest slechts om een aantal tientallen kilo"s? Dan kunt u dit inpakken in landbouwplastic. Zorg ervoor dat u een dubbele laag aanbrengt, om er zeker van te zijn dat er niets vrij zal komen.

Gaat het aan de andere kant om enkele honderden kilo"s asbest? Dan is het verstandig om voor €25 een big bag bij de milieustraat op te halen. U kunt deze dan gebruiken om het asbest op een uitstekende manier te verpakken. In de big bag kunt u tot maximaal 1.500 kilogram aan materiaal kwijt.

Vervoer van het asbest

Zorg in het geval van eigen vervoer van het asbest in ieder geval voor een veilige situatie. Op het moment dat het asbest op de straat terechtkomt kan dit beschadigen, waardoor u het risico loopt dat de vezels vrij zullen komen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid, dus ga er op een zorgvuldige manier mee om.

Veelgestelde vragen & antwoorden over asbest

 • asbest verwijderen rotterdam Wat is asbest en wat zijn de gevaren?
 • waar is asbest Waar zit asbest allemaal in?
 • woning met mogelijk asbest Zit er asbest in mijn woning?
 • verbod asbest Wat is een asbestinventarisatie?
 • prijsopgave asbest weghalen Ben ik verplicht asbest te (laten) verwijderen?
 • Mag en kan ik zelf asbest verwijderen?
 • Wanneer mag ik asbest niet zelf verwijderen?
 • vuilnisbelt Waar moet asbestafval naar toe?
 • Prijs asbest opruimen Wat kost asbest verwijderen?
 • subsidie asbest Wat kost een asbestinventarisatie?
 • subsidie asbest controle Zijn er subsidies voor asbestsanering?
 • Wat is het verschil tussen Eternit en Asbest?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder