Overzicht veel voorkomende produkten met asbest

Overzicht van asbestplekken in woningen & gebouwen

Bent u benieuwd naar de asbestplekken in uw woning waar u rekening mee dient te houden? Het asbest kan op tal van plaatsen worden toegepast, maar we proberen hier een zo uitgebreid mogelijk overzicht aan te bieden. Maak gebruik van een asbestinventarisatie indien u precies wilt weten waar u aan toe bent.

Vaak toegepaste producten met asbest

Tot de vaak toegepaste asbestplekken in woningen en gebouwen behoren onder andere het asbestcement in de vorm van een vlakke plaat, maar ook als een schoorsteen of een luchtkanaal. Daarnaast kan het gaan om een bloembak, een golfplaat, een dakgoot of een afschermplaatje. U kunt dit in de gevels, daken en rondom de schoorstenen terugvinden, maar ook in de dakgoot of de regenpijp. Daarnaast kunt u rekening houden met standleidingen in het asbestcement, net als het vinylzeil met asbesthoudende onderlaag. Tenslotte kunt u zich richten op een afdichtkoord, dat u onder andere kunt vinden in CV-ketels en gashaarden of allesbranders.

Soms toegepaste asbestplekken in woningen

De ‘Wonderplug’ komt een stuk minder vaak voor, net als de hittebestendige elektrische isolatie. Toch zijn ook dat bekende asbestplekken in woningen. Denk verder aan bijvoorbeeld het asbestcement met cellulosevezels, dat we ook wel asbestboard noemen. Ook komt het voor in imitatiemarmer en in harde asbesthoudende vinyltegels. In dat laatste geval zit het in bepaalde gevallen in de tegels in het toilet, maar veel vaker in de tegels waar u in de keuken gebruik van kunt maken. Wat dat betreft kunt u aan de hand hiervan op zoek gaan naar het asbest dat er wellicht bij u in de woning aanwezig is.

Nr. Omschrijving (mogelijk) asbesthoudende woningonderdelen
1. Dakplaten en dakpannen, Asbestcement regengoten, asbestcement isolatieplaten, asbestcement golfplaten
2. Zolderisolatie, dakisolatie (binnenzijde), thermisch isolatie leidingwerk, boiler/cv-ketel isolatie,
3. Asbesthoudende kit/stopverf bij kozijnen
4. Asbest gevelbeplating, asbest gevelisolatie, asbesthoudend stucwerk
5. Asbestisolatie in plafonds & tussenvloeren, vloerbedekking zoals tegels en zeil (vinyl,linoleum) met asbest onderlaag,asbesthoudende muur & plafondcoatings
6. Asbesthoudende isolatie van verwarmingselementen zoals forneizen, gaskachels, schoorstenen, wasdrogers, wasmachines,haardrogers en vele andere elektrische apparaten. Elektrische elementen als verlichting, meterkasten etc.
7. Auto's met asbest remblokken en asbest voeringen

Weinig toegepaste asbestplekken

De plaatsen waar asbest maar weinig werd toegepast zijn onder andere dakleiden in asbestcement. We maken daar in Nederland relatief weinig gebruik van, al is dat over de grens duidelijk anders. Houd ook rekening met asbesthoudend stucwerk, aangezien dit iets is dat u kunt vinden op vochtige muren en plafonds. Het werd in Nederland gelukkig maar weinig toegepast, net als het asbestkarton. Dit laatste kunt u vinden in de bekleding van de zoldering. Tenslotte kunt u denken aan het bekende ‘asbestplaatje’, dat u kunt vinden in de vlamverdeler.

Specifieke asbestplekken in woningen

Uiteraard is er ook sprake van een aantal specifiek asbestplekken, die in bepaalde gevallen voor zullen komen. Het gaat bijvoorbeeld om brandwerend board, dat we veelal terugvinden in flats en grote complexen. U kunt het vinden onder de CV-ketel, maar ook in de wand van de CV-kast of in de stoppenkast, de plafonds en de trapbeschotten. In flats kunt u daarnaast rekenen op het gebruik van asbestcement in een vlakke gevelplaat met coating. U kunt dit zien aan een decoratieve buitengevel, of een galerij.

Wat dat betreft kunt in huis te maken krijgen met verschillende asbestplekken, waarbij het verstandig is om na te gaan of daar sprake van is. Heeft u een huurwoning en weet u niet goed welke materialen er gebruikt zijn? Ga dit na bij de verhuurder, die u hier veel meer over kan vertellen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen

NIEUWS: Asbestdaken verboden in 2024

Per 2 maart 2015 heeft het kabinet besloten dat eigenaren hun asbesthoudende daken moeten verwijderen voor 2024. Lees hier verder...

Asbest verwijderen

De kosten van asbestverwijdering

Subsidies voor asbestverwijdering

Wat is asbest ?

Asbest is een natuurproduct

Waar zit asbest in verwerkt?

Asbest in uw woning ?

checklist asbest woning

Asbestinventarisatie

Asbest in en rondom de woning

Veelgestelde vragen

Wat kunt u op deze website vinden ?

Op deze informatieve website kunt u alles over asbest vinden: wat het is, waarin het is verwerkt, wat de risico's zijn, hoe het asbest door uzelf of door derden verwijderd kan worden en wat de officiële regels zijn. Daarnaast kunt u lezen wat een gemiddelde asbestsanering kost en wat de mogelijke subsidies zijn. Tevens kunt u snel en eenvoudig met 1 handeling bij meerdere erkende asbestsaneringsbedrijven een volledig vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen
Wie zijn wij VOOR ASBESTBEDRIJVEN Disclaimer Privacy Gratis Internet Offertes Subsidies Asbestverwijdering

Treechicken BV - KvK nummer 51797917

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie