Hoeveel kost asbest verwijderen ?

Hoeveel kost asbest verwijderen in mijn situatie?

Wilt u asbest laten verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten waar u rekening mee dient te houden? Ga uit van de grootte van de ruimte waarin u asbest wilt laten verwijderen, of van de hoeveelheid golfplaten die u wilt laten verwijderen en verwerken. Houd er rekening mee dat het verwerken van het asbesthoudende afval over het algemeen aanvullende kosten met zich meebrengt. Wilt u zelf asbest verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten van deze materialen? Zorg in ieder geval voor uitstekende kwaliteit, zodat u de gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk kunt beperken.

Afmetingen van de ruimte

De asbestkosten hangen bij het verwijderen sterk af van de grootte van de ruimte waaruit u dit wilt laten verwijderen. Dat heeft te maken met het feit dat het gecertificeerde bedrijf binnen de ruimte op zoek gaat naar het asbest en dit op een vakkundige manier voor u verwijdert.

U kunt uitgaan van het volgende overzicht met indicatieve prijzen, op basis van de grootte van de ruimte: Houd er rekening mee dat dit de prijzen exclusief Btw zijn, maar inclusief containment van het asbest.

Let op asbest tijdens sloopwerken in panden van voor 1994

Indicatieve prijzen excl. btw saneren asbest

1 ruimte tot 35 m2: € 750 - € 950
2 ruimten tot 40 m2: € 850 - € 1.050
2 ruimten tot 70 m2: € 1.450 - € 1.950
3 ruimten tot 50 m2: € 1.000 - € 1.400
Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.
Het betreft allerlei soorten asbestsaneringen zoals isolatiewerken, vloerbedekking, dakbedekking etc. echter exclusief asbesthoudende golfplaten: deze worden hieronder behandeld.

Asbesthoudende golfplaten

Heeft u binnen uw woning of een ander pand te maken met asbesthoudende platen en wilt u deze graag laten verwijderen? Ga dan uit van de grootte van de verschillende platen, om op basis daarvan de asbestkosten te kunnen berekenen:

Professioneel asbest verwijderen met containment
Professioneel asbest verwijderen met containment

Indicatieve prijzen saneren asbestgolfplaten

1 - 10 m2: € 500 - € 600
11 - 20 m2: € 600 - € 700
21 - 30 m2: € 700 - € 750
31 - 50 m2: € 750 - € 800
meer dan 100 m2: € 13 - € 14 per m2
Prijzen zijn exclusief 21% btw en exclusief asbestinventarisatie, exclusief herstelwerkzaamheden en exclusief eventuele subsidies.
Het betreft hier de sanering van asbesthoudende golfplaten.

Zelf asbest verwijderen

Wilt u zelf asbest verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten van verschillende materialen en gereedschappen die u moet huren of kopen ? Houd rekening met het verpakkingsmateriaal dat u nodig heeft, net als met het eventuele bouwmateriaal en bijvoorbeeld voorfilters of stofzuigerzakken. Daarnaast kunt u gebruik maken van protectors en powerpacks, waardoor de kosten gemakkelijk op kunnen lopen van enkele tientjes tot een paar honderd euro. Weeg de lagere kosten af tegen het voordeel van een professionele verwijdering door een gecertificeerd bedrijf en bepaal aan de hand daarvan hoe u het asbest kunt laten verwijderen. Hoeveel het asbest laten verwijderen kost kunt u in ieder geval zelf berekenen aan de hand van de bovenstaande kosten.

Zelf asbest verwijderen tot maximaal 35 m2
Zelf asbest verwijderen tot maximaal 35 m2

Verwerking afval en nemen van een monster

Houd er rekening mee dat het verwerken van het asbesthoudende afval aanvullende kosten met zich mee zal brengen, dit zit niet verwerkt in de kosten voor het laten verwijderen hiervan. Ook het nemen van een monster zal extra kosten met zich meebrengen. Houd rekening met deze elementen op het moment dat u de totale kosten voor het verwijderen van asbest wilt berekenen, of vraag een gecertificeerd bedrijf om een offerte op maat.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen. Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen

NIEUWS: Asbestdaken verboden in 2024

Per 2 maart 2015 heeft het kabinet besloten dat eigenaren hun asbesthoudende daken moeten verwijderen voor 2024. Lees hier verder...

Asbest verwijderen

De kosten van asbestverwijdering

Subsidies voor asbestverwijdering

Wat is asbest ?

Asbest is een natuurproduct

Waar zit asbest in verwerkt?

Asbest in uw woning ?

checklist asbest woning

Asbestinventarisatie

Asbest in en rondom de woning

Veelgestelde vragen

Wat kunt u op deze website vinden ?

Op deze informatieve website kunt u alles over asbest vinden: wat het is, waarin het is verwerkt, wat de risico's zijn, hoe het asbest door uzelf of door derden verwijderd kan worden en wat de officiële regels zijn. Daarnaast kunt u lezen wat een gemiddelde asbestsanering kost en wat de mogelijke subsidies zijn. Tevens kunt u snel en eenvoudig met 1 handeling bij meerdere erkende asbestsaneringsbedrijven een volledig vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte asbestverwijdering & asbestinventarisatie

gratis asbest verwijdering offerte aanvragen
Wie zijn wij VOOR ASBESTBEDRIJVEN Disclaimer Privacy Gratis Internet Offertes Subsidies Asbestverwijdering

Treechicken BV - KvK nummer 51797917

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie