Waar zit asbest allemaal in ?

Asbestinventarisatie

Asbestverwijdering

Landelijke dekking

WAAR ZIT ASBEST ALLEMAAL IN?

Asbest komt voor binnen enkele duizenden toepassingen, waardoor het onmogelijk is om hier een complete opsomming van te maken.

Dat neemt echter niet weg dat het wel degelijk mogelijk is om een aantal belangrijke toepassingen op een rij te zetten, waar u bijvoorbeeld in en om de woning of binnen uw bedrijf mee te maken kunt hebben. Indien u dergelijke toepassingen terugvindt is het verstandig om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. U kunt op basis daarvan bepalen of het verstandig is om het asbest te laten verwijderen, of dit wellicht zelf te doen.

WAT KOST ASBEST VERWIJDEREN?

  • Vrijblijvend documentatie en offertes aanvragen
  • Asbestinventarisatie
  • Asbestverwijdering
  • Elke regio in Nederland

Vraag via asbest-experts.nl online in 1 stap offertes aan bij aangesloten asbestbedrijven. (deze service is volledig gratis en vrijblijvend)

GOLFPLATEN

Asbest komt onder andere voor in golfplaten. Deze werden in het verleden veel gebruikt voor de dakbedekking, bijvoorbeeld van opslagplaatsen bij landbouwbedrijven.

Het asbest zorgt voor een sterke verbinding en staat daarnaast bekend om de isolerende waarde. Het was wat dat betreft een materiaal waar we graag gebruik van maakten, ook omdat het op een voordelige manier geproduceerd kon worden. Eind jaren ’70 van de vorige eeuw kwam er echter steeds meer kritiek op het materiaal. Dat neemt niet weg dat er vandaag de dag nog altijd golfplaten met asbest aanwezig zijn, waardoor het van belang is om hier voorzichtig mee om te gaan.

ASBESTCEMENTEN

Daarnaast werden er vooral binnen woningen verschillende asbestcementen toegepast, vanwege de grote mate van sterkte die er op deze manier ontstond.

Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat veel woningen vandaag de dag te maken krijgen met asbest, bijvoorbeeld wanneer ze wensen te verbouwen of er sprake is van sloopwerkzaamheden.

Zolang het asbest in het cement zit kunnen de vezels over het algemeen niet ontsnappen. Doe een sloopmelding op het moment dat u gaat verbouwen, slopen of renoveren, om er zeker van te zijn dat u op de juiste manier om zal gaan met het asbest.

ASBESTPAPIER

Ten derde werd er door de verschillende producenten van asbest onder andere gewerkt aan asbestpapier, dat op een uitstekend manier kon worden toegepast onder vinyl en vloeren.

Het gaat daarbij onder andere om de vloertegels zoals die vanuit de bouw vaak in een badkamer of keuken werden geplaatst. Ze hebben vaak een groene kleur en zijn daardoor goed te herkennen. Het asbest dat hierin zit kunt u laten verwijderen, maar zolang de vezels niet vrij kunnen komen is dat niet direct noodzakelijk. Van Gelder Papier was lange tijd de Europese marktleider op het gebied van asbestpapier, een onderneming uit Nederland.

ISOLATIEMATERIALEN

Tenslotte werd asbest onder andere toegepast in isolatiematerialen, al gebeurde dit veel minder dan in bijvoorbeeld de asbestcementen die er in woningen werden gebruikt.

Wat dat betreft komt het asbest er wel in voor, maar is het risico wat kleiner op het moment dat u er mee te maken heeft. Laat desalniettemin een inventarisatie uitvoeren, iets dat niet nodig is op het moment dat u verf, kit of lijm aantreft waar asbest in zit.

De concentraties zijn daar ontzettend klein, waardoor het risico op het vrijkomen van vezels minimaal is en er nauwelijks gevaar voor de gezondheid bestaat.

VEELGESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN OVER ASBEST

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest en de gevaren?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar zit asbest in?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zit er asbest in mijn woning?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wat is asbest inventarisatie?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Verplicht laten verwijderen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Wanneer niet zelf doen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Waar moet asbestafval heen?

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Kosten asbestinventarisatie

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Zijn er subsidies?

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het verwijderen van asbest of het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden.

Als gevolg daarvan kunnen de kosten daarvoor hoog worden. Het is dan ook verstandig om vooraf offertes aan te vragen en goed te vergelijken.

Uit ervaring weten wij dat prijzen van onze partners behoorlijk kunnen verschillen.

Via asbest-experts.nl kunt u op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 2 a 3 asbestverwijderingsbedrijven tegelijkertijd volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de banner hieronder voor het aanvraagformulier.

OFFERTE ASBEST VERWIJDEREN